A tamperei régió technológiai központjának programja
1999-2006

 

Komplex regionális fejlesztési program a tudásalapú gazdaság intenzív fejlesztésére.

 

 

Összefoglalás

 

A tamperei régió kiválósági központjának programja egyesíti a műszaki szakértelmet a gazdasági és társadalmi szakismeretekkel, hogy a tamperei régió világszínvonalú kiválósági központtá válhasson a gépgyártás és automatizálás, információ- és kommunikációtechnoógia, egészségügyi technológia, médiaszolgáltatások, valamint a fenti működési területeket támogató tudásintenzív üzleti szolgáltatások terén.

A tamperei régió kiválósági központja programjának célkitűzései az alábbiak:

A Tamperei Régió Kiválósági Központja öt központ rendszerszintű, szoros együttműködésén alapszik:

Tampere és a környező vidékek sokféle magas színvonalú kulturális szolgáltatást és kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A sport- és mozgáslehetőségek szintén nagyon sokrétűek. Tampere és a tamperei régió ezen kívül lehetőséget biztosít a finn természet élvezésére is a fejlett városi központhoz közel. A szolgáltatások jó minőségűek, és a tevékenységek költségtakarékosak.

A különálló kiválósági központokat a Tamperei Technológiai Központ Kft. (gépgyártás és automatizálás, információs- és kommunikációs technológia), és a Finn-Medi Kutató Kft. (egészségügyi technológia), a médiaszolgáltatások kiválósági központjának a programját az a Tamperei Új Média Központ Kft. valósítja meg.

A Tamperei Kiválósági Központ projektje szorosan kapcsolódik Tampere városának és Tampere Regionális Tanács stratégiájához, és ezen keresztül Nyugat-Finnország fejlesztési koncepciójához. Széles körű nemzetközi együttműködésen alapszik, amely egyrészt segíti a program megvalósítását, másrészt előmozdítja a Tampesrei Régió vállalkozásainak a nemzetközi tevékenységét. Így a regionális innovációs rendszer sikeresen fog működni, és integrálódik a regionális, országos valamint nemzetközi üzleti operációs hálózatba.

 

Így visszatérhetsz az első osztott ablakhoz

Így jutsz el a teljes szöveghez